Filter:

026 Copper House

Can an extension reflect a client’s personality? BBA has recently completed a copper-clad extension of a mid-terrace house in the Mill Road Conservation Area of Cambridge for a young family. The tight constraints of the site encouraged out-of-the-box thinking and some innovative design.

025 Ribbon House

BBA have completed a rear extension and refurbishment of a detached family home in Cambridge. The project was designed with a view to replacing an existing conservatory and creating a new space which would maximise opportunities for natural light – and make the space open and useable all year long.

068 Cathedral View

Creating a home with a view, in the centre of Peterborough. Our project in Peterborough, saw us design a home for a modern family; seeking a space in which they could entertain friends and family, but also raise their children and work from home as they commute between Peterborough and London.

033 Heathfield House

How do you breathe new life into a home while retaining character? Our project, Heathfield House in Cambridge, saw new life breathed into a conservatory-kitchen-entertainment space that had previously been awkward and under-used.

070 The Annexe

BBA completed this two-story side extension for a client in the Cambridgeshire village of Yaxley, near Peterborough. We had previously worked on the project for a local developer and were subsequently asked to provide a new space to suit a growing family.

018 Wrap Around House

BBA has recently completed a full-house refurbishment – including a two-story side and rear extension – for a family home in the Queen Edith’s area of Cambridge.

002 Yaxley Pumping Station

BBA completed this pair of semi-detached two bedroom houses for a local developer in a Cambridgeshire village. The houses occupy a brownfield fringe site.

006 Rooftop Meadow House

Can you bring a 200+ year-old cottage into the 21st Century? With the Rooftop Meadow House, BBA did just that; completing a substantial renovation and extension project to a detached, 18th century cottage.

029 The Westry

With the rear garden of this impressive family home sitting nearly a storey below the main living areas, our new extension succeeds in opening up views and access of the garden from the house.

039 Casa de tejado inclinado

Casa de tejado inclinado involved the transformation of a former local authority property, with both rear and front extensions, providing a new flexible family space.

074 Annabelle Davis Centre

Can a building bring a community together? The Annabelle Davis Centre is an ambitious project to create a network of family resiliency centres, being led by the Young People’s Counselling Service.

123 Glatton Village Hall

At BBA, we’re passionate about the importance of communal spaces and venues, so when we were approached by a Cambridgeshire village charity to partner with them to advise and appraise options for the renovation or rebuild of their village hall which has reached the end of its life – we jumped at the chance. Our […]

064 Stapleford House

Our brief was to create a new build ‘forever home’ for our clients, accommodating their growing children and love for entertaining.

111 Banstead House

We were approached with a brief to extend and renovate a substantial 1930s detached property in South London, with views over the Green Belt.

130 Green Croft

BBA is currently working on proposals for a two-storey side extension to a semi-detached cottage in a Conservation Area.

063 Gable House

BBA were granted planning permission for a new-build family home, in a village on the Cambridgeshire / Peterborough border. Situated in the side garden of an existing detached bungalow, the new home will provide 4 bedrooms across two floors.

048 Acle Bridge Visitor Centre

Broadscape was our entry into the Acle Bridge National Park and Education Centre Design Competition, organised by The Broads Authority in spring 2018. Our proposal sought to encourage visitors to explore and engage with the Broads landscape.

095 Zinc Three Ways

BBA are currently working on the renovation of an existing three-storey family home in the centre of Cambridge.

024 House for a Writer

BBA undertook a side and rear extension project for a bungalow in a south Cambridgeshire village, to create a new space for a creative client.